Dette er dagen da Jesus stod opp fra de døde

Kjære dere. Dette er dagen da Jesus stod opp fra de døde.
Verdens mest innflytelsesrike mann har lært en hel verden om å elske din neste som deg selv.

Om tilgivelse; «Som Herren har tilgitt dere, skal dere tilgi hverandre». Om nestekjærlighetsbudet; «Alt dere vil at andre skal gjøre mot dere, skal også dere gjøre mot dem.» Om mobbing og nettroll; «La ikke råtten snakk gå ut fra deres munn, men gode tale som er nødvendig til oppbyggelse, og som blir til velsignelse for dem som hører. Om å elske; «Men til dere som hører på meg, sier jeg: Elsk deres fiender, gjør godt mot dem som hater dere, velsign dem som forbanner dere, og be for dem som krenker dere.»

Om å dømme andre; «Døm ikke, for at dere ikke skal bli dømt! For med den dommen som dere dømmer, skal dere selv dømmes, og med det målet dere måler, skal dere selv bli tilmålt.» Om slaveri; «Gud har kjøpt dere alle fri fra slaveriet under synden, og har allerede betalt skylden for dere. Se derfor til at dere ikke blir slaver under de reglene som menneskene setter opp.» Om bekymringer i livet; «vær ikke bekymret for livet, hva dere skal ete og hva dere skal drikke, heller ikke for legemet, hva dere skal kle dere med. Er ikke livet mer enn maten, og legemet mer enn klærne?»

Om tro; « Han elsker dere, enda dere ikke har kjent ham. Ham tror dere på, enda dere nå ikke ser ham.» Om et meningsfullt liv; «Jeg er verdens lys! Den som følger meg, skal ikke vandre i mørket men ha livets lys.» Om psykiske vanskelige tanker; «For jeg vet de tanker jeg tenker om dere, sier Herren. Det er fredstanker og ikke tanker til ulykke.» Om frykt; « Frykt er ikke kjærligheten, men den fullkomme kjærligheten driver frykten ut.»

Om frelse; «For dersom du med din munn bekjenner at Jesus er Herre, og i ditt hjerte tror at Gud reiste ham opp fra de døde, da skal du bli frelst. Med hjertet tror en til rettferdighet, og med munnen bekjenner en til frelse» Om et håp om evig liv, «For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin sønn den enbårne, for at verden ikke skulle fortapes, men ha evig liv.»

Om tro håp og kjærlighet; «Men størst blant dem er kjærligheten.» Om hvem Gud er; « Og vi har kjent og trodd den kjærlighet som Gud har til oss. Gud er kjærlighet, og den som blir i kjærligheten, han blir i Gud, og Gud blir i ham.» «I dette er kjærligheten, ikke at vi har elsket Gud, men at han har elsket oss og sendt sin Sønn til soning for våre synder.»

I sin korte levetid strakte Jesus seg ut til absolutt alle i samfunnet, syke, slaver, fanger, fattige og rike. Han ga dem alle en ukrenkelig verdi. Han så andre i samfunnet, de ingen ville ha noe med å gjøre. Han så behov andre mennesker rundt seg hadde, og han dekket de.
Han snudde troen og menneskeverdet til et helt samfunn på hodet og kom med radikal filosofisk nytenkning.

For mange troende er det verdt å feire og minnes hans virke, vesen og oppstandelse i påsken. Kristne utgjør en tredel av verdens befolkning, mange av dem har troen gitt dem viktige holdninger og verdier, Jesus har gitt dem en mening i livet, håp og mange svar på viktige spørsmål.
Kristenarvens betydning er fremdeles aktuell på individnivå og har bidratt til å danne det verdigrunnlaget vi har i Vesten og i Norge.

Jesus forsøkte å gi svar på vanskelige spørsmål, han utfordret mennesket og engasjerte samfunnet. Fordi livets store spørsmål er – for viktige til å velge bort.

Du trenger ikke tro på Jesus for å ha noe å lære av ham.
Selv om vi ikke finner forklaring på alle spørsmål, har mange funnet gode svar i en bok som ble skrevet for over 2000 år siden. Uansett hvem du er eller hva du tror på, ønsker jeg deg en fortsatt god påske. Og takk for at du tok deg tid til å lese, det er bare ett av mange små og store valg du tar i dag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s