Arbeiderpartiet vil gjøre skolen både mer praktisk og motiverende for elevene

Framtidens fagarbeidere kommer fra grunnskoleklassene og blant dagens videregående elever. Arbeiderpartiet ønsker å gi elevene muligheten til å lære teoretisk og praktisk slik at de mestrer skolen, trives og blomstrer, uansett hvilken yrkesretning de velger i fremtiden.

Skolen skal være mye mer enn bøker, nettbrett, datamaskiner og tavler. Vi vil at grunnskolen skal få deg skikkelig gira på å lære, uansett om du vil bli flink i en jobb som trenger praktiske ferdigheter eller om du vil følge veien mot videre studier. Arbeidslivet mangler mange flinke folk med fagbrev som kan jobbe praktisk.

Flere unge i Trøndelag går for praktiske yrkesvalg når de begynner på videregående skole.

Min venn Tobias er lærling og skal bli tømrer. Tobias og jeg er kjempeglade for at flere av ungdommene i Trøndelag går den yrkesfaglige veien når de begynner på videregående skole.

Arbeiderpartiet har en plan for å sørge for nok folk til de yrkesfaglige jobbene. I løpet av de neste fire årene vil vi bruke én million kroner på hver skole i Trondheim for å skaffe skikkelig verktøy og utstyr.

Tenk deg hvor gøy skoledagene blir da!

Arbeiderpartiet er overbevist om at tilgjengelighet til verktøy og utstyr kan gjøre skolen mer praktisk og samtidig øke elevenes motivasjon. 

Vi vil at flere elever skal få sjansen til å lære ved å faktisk prøve og utforske ting selv, finne ut hva de er gode på og hva de liker, gjennom å gjøre ting i praksis. Når eleveneser hvordan teorien blir omsatt i praksis, hjelper det elevene med å forstå og huske det de lærer.

En mer praktisk skole vil også bidra til bedre læring og mestring, fordi elevene kan lettere se sammenhengen mellom teori og praksis. 

Praktisk skolehverdag kan inkludere tverrfaglig prosjektarbeid, spesielle temaer og fagdager dedikert til dybdelæring, utflukter, praksisplasser i en bedrift eller andre praktiske undervisningsmetoder. Når teori blir satt ut i praksis, vil elevene oppleve at læringen blir mer spennende, meningsfull, engasjerende og morsom.

Praktisk undervisning kan også bidra til å utvikle elevenes kreativitet og ferdigheter til å løse problemer. Det kan gjøre læringen mer interessant og relevant for elevene.

Arbeiderpartiet vil også fortsette å pusse opp og bygge nye skoler med godt egnede rom til de praktiske og estetiske fagene.

 Leon Bafondoko, nestleder i oppvekstkomiteen i bystyret og 11.kandidat for Arbeiderpartiet i Trondheim

Debattinnlegget ble publisert på Tronderdebatt 06.09.2023

Link

Skjermbilde tronderdebatt.no

Legg igjen en kommentar