Foredrag

Ser du etter en foredragsholder til konfirmanter, ungdommer eller unge voksne? Da er det meg du skal kontakte. Med meg på scenen er du som arrangør sikret en profesjonell foredragsholder og en trygg, stødig og sikker gjennomføring, som treffer deltakernes forventninger. I mine foredrag filosoferer jeg over temaer som fred, identitet, verdier, fellesskap, samfunn, ledelse og kommunikasjon. Jeg har som mål i å bringe flere unge og voksne stemmer inn i den politiske debatten om de viktigste samfunnsutfordringene vi står ovenfor.

1. «Kroppen som slagmark»

Jeg er nevø av doktoren, fredsaktivisten og Nobels fredsprisvinner (2018) Denis Mukwege. I foredraget «Kroppen som slagmark» formidler jeg hvordan Mukweges fredsarbeid hjelper kvinner som har blitt utsatt for seksuell vold i krig.

I foredraget lærer vi om uretten som blir begått mot kvinner, menneskerettigheter og om hvordan Nobels Fredsprisvinneren Denis Mukweges fredsarbeid hjelper kvinner som har blitt utsatt for seksuell vold i krig.

2. «Politisk påvirkning»

I foredraget «Politisk påvirkning» knytter jeg linjer fra 2.verdenskrig til dagens politiske utfordringer i vårt demokrati. I foredraget løfter jeg frem ulike dagsaktuelle problemstillinger som er tilknyttet politisk påvirkning.

3. «Hva aksepterer du?»

«Hva er det du aksepter?». Jeg tror på at det er viktig å engasjere ungdommer til å tenke over hvilke verdier de bærer med seg i hverdagslivet som ungdom.

Jeg hjelper unge til å bli engasjerte, reflekterte, verdibevisste og ansvarsbevisste ungdom. I foredraget «Hva er det du aksepterer?» ønsker jeg å bygge ungdommers evne til å reflektere over verdier, og hvordan de kan fremme sine meninger på ulike nivå i samfunnet. Mitt mål er å hjelpe unge til å forme egne verdier som har betydning for dem selv og andre.

4. «Identitet og fellesskap»

I foredraget «Identitet og fellesskap» inviter jeg unge til refleksjonsaktiviteter om identitet, inkludering og fellesskap. Dette foredraget er en samtale som oppfordrer deltakerne til å forme verdikompass som kan være til hjelp i deres sosiale klassefellesskap, liv blant venner, familie, og spesielt i russetiden. Når dine verdier blir satt på prøve i et fellesskap er det viktig å lære om hvordan en etterlever og kan stå opp for de verdiene du tror på. Jeg tror at det er viktig å engasjere ungdommene til å tenke over hvem de er, hva de aksepter, hva de ikke aksepterer, begrunne verdisynspunkt og reflektere over hvilke verdier de bærer med seg i hverdagslivet som ungdom.

5. «Ledelse»

Å lede er å være i tjeneste for andre ved å være omsorgsfull og tillitsfull. Hensikten med kurset «Ledelse» er å bidra til at engasjerte ungdommer som har eller tenker på å ha en leder funksjon slik at de kan lære om ledelse. Målet med foredraget er å utvikle unge nye ledere, i foredraget lærer du evnen i å kunne sette retning, engasjere og lede andre.

6. «Kommunikasjon»

Jeg har en lang erfaring med å kommunisere, skrive debatt-tekster og taler fra min tid i organisasjonslivet i Den Norske Turistforening (DNT), Plan International, Røde Kors, FN-Sambandet og fra da jeg var fast spaltist i Adresseavisen. I foredraget «kommunikasjon» gir jeg gode råd mot hersketeknikker, så slipper du å bli tråkket på og kan bli en debattvinner. Jeg underviser publikum om viktige kommunikasjonsferdigheter.

God forberedelse, konkret budskap, gode argumenter er utgangspunktet for enhver kommunikasjons-stjerne. Du må utarbeide de beste argumentene, lage god struktur, være punktlig og finne ordene og historiene som engasjerer publikum eller dine lesere. I foredraget «kommunikasjon» lærer publikum om appellformene etos, logos og patos.Mitt mål er å gjøre deltagerne bedre utrustet til å skape og fremføre budskap.

7. Menneskerettigheter

Foredraget gir grunnleggende kunnskap om tema som menneskerettigheter, internasjonale konflikter, norsk flyktningpolitikk, asylinstituttet og hva som skjer med asylsøkere som returneres. Disse temaene gir en grundig begrepsavklaring,  kompetanse om offentlig forvaltning, politiske prosesser, og kunnskap om menneskerettigheter i vårt demokrati. 

Alle mine foredrag kan tilpasses til en form for:

  • Workshop, gruppearbeid, stasjonsarbeid, selvrefleksjon og diskusjon
  • Lengde er minimum 30min og maks 60 min.  Skulle det være et ønske om et mer tilpasset seminar må dette nevnes i kontaktskjemaet.

Debattleder, møteleder, konferansier:

I tillegg til å være foredragsholder leder jeg alle typer arrangementer. Jeg bistår som møteleder, konferansier eller debattleder. Jeg var konferansier og debattleder på oppdrag fra FN Sambandet, Handel og Kontor under Arendalsuka 2018.

Som møteleder, konferansier hjelper jeg å lede møter på en minnerik, innholdsrik og spenneden måte. I min rolle som debattleder er min hovedoppgave å bidra til en meningsfull debatt ved å belyse temaet best mulig og ved å få det beste ut av debattantene. Jeg har solid erfaring i å kommunisere og lede et stort publikum. Jeg kan og håndtere det uforutsette og leder alt fra små til store konferanser og paneldebatter.

Ta kontakt gjennom skjema nedenfor for å bestille et foredrag til din skole, klasse, konfirmasjonsgruppe eller organisasjon.

Leon Bafondoko i aktivitet del 2

Foredragsholder: Leon Bafondoko