Det er viktig at Listhaug svarer ungdommene

Regjeringen kan ikke sitte stille å overse det politiske ungdomsopprøret som er i Trondheim. Elevene fra Katta Videregående skole, Thora Storm Videregående skole og Rosenborg ungdomsskole arrangerte en stor ungdomsdemonstrasjon i Trondheim onsdag formiddag.

Engasjementet til elevene må erkjennes. Over 1000 elever demonstrerte mot utvisningen av søsknene Abbasi – Ehsan (15), Taibah (18) og Yasin (20), og deres mor Atefe Rezaie. Elever fra to videregående skoler og en ungdomsskole har funnet felles engasjement rundt en felles sak, i min ungdomstid har noe slikt aldri skjedd før.

I et debattinnlegg fra forrige uke skrev ungdomsskoleelevene fra Rosenborg Skole om hvor opprørt de er over at en medelev kan brått bli kastet ut av et klassemiljø, for så å bli sendt ut av landet. Videregående elevene fra Thora Storm protesterer mot norske innvandrings- og asylpolitikk, og de er bekymret for sin medelev som ikke får fullført siste året på Thora Storm videregående skole. Onsdagens markering signaliserer et ungdomsopprør mot norsk innvandrings- og asylpolitikk. Markeringen fra elevene er et klart varsko til politikerne om at ungdommen opplever urett, når Stortingets innvandrings- og asylpolitikk møter dem i praksis.Elevene fra Katta, Thora Strom og Rosenborg skole er kjent med sin ytringsfrihet.

«Dessuten, er elevene så engasjert som de sier? Hvis de var det, hvorfor bruker de da ikke fritida si og arrangerer demonstrasjonen etter skoletid?» uttalte Frps stortingspolitiker Lill Harriet Sandaune i et Adressa- intervju. Vårt demokrati er ikke tjent med stortingspolitikere som tviler på oppriktigheten i engasjementet til ungdom. Som folkevalgt i landets øverste nasjonalforsamling bør man tolke de som har andre meninger enn deg i beste mening heller enn i verste.

Heldigvis har ikke elevene tatt seg nær av beskyldningene fra FrP. Politikerne har et særlig ansvar for å lytte til hva ungdommen er opprørt over, også når de ikke er enige.

Sitatet «vi kan ikke kommentere enkeltsaker» er en typisk gjenganger hos politikere med makt og innflytelse.

Ungdommene i Trondheim fortjener en tilbakemelding i viktige saker som opptar dem. Innvandrings- og integreringsministeren har ansvaret for politikk knyttet til innvandring, asyl og integrering. Det er naturlig at hun svarer elevene og bidra til å øke takhøyden i debatten.

Der er viktig for vårt demokrati at statsråden bidrar til at offentlig ordskifte gjenspeiler engasjementet til ungdommen.

Skal demokratiet ha en langsiktig bæreevne, må statsrådene engasjere seg i hva som opptar ungdommen.

Leon Bafondoko (19)

Artikkelen var på trykk Mandag 9.Oktober 2017

Link: https://www.e-pages.dk/adresseavisen/5576/article/639959/41/6/render/?token=c60be8c79bbbacd9a2a55efdd43f03b4

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s