Jonas, hvem skal gjenspeile meg med flerkulturell bakgrunn i din regjering?

Jeg har innvandrerbakgrunn, omtrent 19 prosent av innbyggerne i Norge har innvandrerbakgrunn. Som bystyrepolitiker for Ap med innvandrerbakgrunn, mangler jeg statsråder og statssekretærer som jeg identifisere meg med i en Arbeiderparti regjering.

Hadia Tajik (Ap), har flerkulturell bakgrunn med foreldre fra Pakistan, hun gikk av som arbeids- og inkluderingsminister i mars i fjor. Og sist fredag 10. mars gikk Nancy Herz (Ap) av som statssekretær i Arbeids- og inkluderingsdepartementet. Norsk-libanesiske Herz var den eneste i regjeringen med flerkulturell bakgrunn utenfor Vesten.

Jonas, alle dine 69 statsråder og statssekretærer har vestlig bakgrunn, det er ingen politikere som gjenspeiler og representerer alle oss med flerkulturell bakgrunn i regjeringen.

Den Arbeiderparti-ledede regjeringen mangler politikere med flerkulturell bakgrunn og gjenspeiler ikke mangfoldet i befolkningen som de er valgt til å representere. Det er en demokratisk utfordring at det flerkulturelle samfunnet ikke er representert og inkluderes ikke i beslutningsprosesser i regjeringen.

Jonas, det er statsministeren som setter sammen kvalifiserte politikere i regjeringen. Derfor er det ditt ansvar å rekruttere kvalifiserte politikere med flerkulturell bakgrunn til din regjering. Lubna Jaffery, Kamzy Gunaratnam, Abdullah Alsabeehg, Usman Mushtaq, Muzaffer Kara, Mani Hussaini, Masud Gharahkhani, Sara Shafighi, Shakeel Rehman er noen av de mange dyktige og kvalifiserte Ap-politikere med flerkulturell bakgrunn. Jonas, du mangler ikke kvalifiserte politikere med flerkulturell bakgrunn i Arbeiderpartiet.

En regjering som består av flerkulturelle politikere med ulik bakgrunn, erfaring og kompetanse vil kunne tilby flere perspektiver, en bredere innsikt, mer helhetlig og mangfoldig tilnærming til ulike politiske saker og politiske spørsmål.

Mennesker med flerkulturell bakgrunn vil representere regjeringens politikk og føle at deres politiske interesser blir ivaretatt. En flerkulturell regjering kan også bidra til å fremme mer demokrati og en sterkere følelse av tillit og samhold i det flerkulturelle norske samfunnet.

Jonas Gahr Støre, av hensyn til demokratiet ber jeg deg om å ta en regjeringsrokade, slik at vi med flerkulturell bakgrunn blir representert i din regjering.

Leon BafondokoLeder av mangfoldsrådet og bystyrerepresentant i Trondheim kommune (Ap).

Link

Debattinnlegget var på trykk i Adresseavisen torsdag 16.mars.2023

Faksimile Adresseavisen 16.mars.2023
Skjermbilde av Adresseavisens lederartikkel torsdag 16.mars.2023
Faksimile av Adresseavisens lederartikkel som var på trykk torsdag 16.mars.2023

Link til adresseavisens lederartikkel: «Pinlig fritt for mangfold i regjeringen»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s