Samfunnets verdier er viktigere enn noen gang

Samfunnet ønsket et åpnere samfunn etter 22.07.2011. PST og myndighetenes pressekonferanse 24/07 ga oss et åpnere samfunn.

Samfunnet er i en tid der vi må stå samlet og vise kjærlighet til våre medborgere. Fellesskapet har ansvar for å vise tydelig avstand fra ekstremisme og terror. Målet med terrorisme er å få oppmerksomhet om en sak, formidle et politisk eller religiøst budskap. Vi må vise at eventuelle terrorister står alene og har ingen støtte i vårt samfunn.

Glem religion, terroristene er drevet av hat og ikke av kjærlighet, det er problemet. Terroristene vil uttrykke en verdi med en handling, derfor har vi som et felles samfunn ansvar for å vise hvilke verdier vi felles står for. Våre verdier som menneskerettigheter, demokrati, religionsfrihet, ytringsfrihet, likestilling og rettssikkerhet er viktigere enn noen gang fordi vi kan ikke la ekstremister og terrorister skape frykt og hat mellom oss som samfunn. Vi lever i et mangfoldig, likestilt og tolerant samfunn der vi har tillit og respekt for hvert enkelt menneske uansett bakgrunn eller legning. Det er det Norge som vi er stolte av og derfor er det ingen terrorister som skal lykkes med å spre ekstremisme og ondskap blant oss.

PST varslet i en pressekonferanse om at det foreligger en konkret og tidsavgrenset terrortrussel mot Norge. Nå er det vår samfunnsprøve å vise hverandre og verden at vi kan stå sammen mot terror. Vi må begynne å reflektere hva menneskerettigheter, demokrati, religionsfrihet, ytringsfrihet og rettssikkerhet betyr for oss her i Norge.

Leon Bafondoko (16)

Artikkelen var på trykk i Adresseavisen Onsdag 30.Juli.2014

Link: https://www.e-pages.dk/adresseavisen/4579/article/180547/31/3/render/?token=ad673f2b9adcb135b9c9f7ce20d845fa

36295283_1710482079027532_3784070117118181376_n.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s