Alle skal ha lik rett til videregående skole

I fjor gikk nærmere 7 000 elever ut av ungdomsskolen med karakteren 1, eller som ikke var vurdert i ett eller flere fag. Forslaget til Frp om å sette krav til at elever må ha karakter 2 eller bedre i fagene norsk, matte og engelsk for å komme inn på videregående opplæring, er et kraftig angrep på reformen som gir alle elever rett til videregående opplæring. Et av grunnprinsippene i skolen er at den skal være for alle.

Motivasjonen til elevene blir ikke løftet av påtvunget sommerskole eller karakterkrav. Elevene blir mer motivert når de får gode lærere som er engasjerte og lystne på å dele sin kunnskap. Sommerskole er et tilbud som ikke alle elever har i sin kommune, derfor må kommuneøkonomien styrkes. Det er viktig å stille krav til elevene, samtidig har elevene rett på elevsamtaler og evalueringssamtaler med en lærer der de sammen må finne veien til hvordan å lykkes bedre i de fagene eleven ikke yter godt nok.

Ekskluderingspolitikken til Frp kommer ikke til å hjelpe de svakeste elevene, fordi det er nesten ingen elever som bestemmer seg for å prestere dårlig. Det er nesten ingen elever som kommer seg inn i arbeidslivet i en alder av 16 år. Er det slik at dagens 16-åringer skal plutselig bli modne og arbeidsdyktige fordi de ikke klarte karakterkravet til Frp?

Leon Bafondoko (16)

Artikkelen var på trykk i Aftenposten Fredag.18.Juli.2014

36002638_1709821072426966_4105115550944854016_n.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s