Vis «Generasjon Utøya» til alle elever på ungdomsskolen!

I bystyremøte onsdag 28. april stilte jeg spørsmål til ordføreren: «Kommunen skal planlegge 10-årsmarkering av terroren 22. juli. I forbindelse med markeringen: Ønsker Trondheim kommune å tilrettelegge for at ungdomsskoleelever kan få se dokumentarfilmen «Generasjon Utøya», slik at skoleelevene kan lære om terrorangrepet?»

Torsdag var det førpremiere på dokumentarfilmen, som er tildelt Human-prisen for beste norske dokumentar. Filmen handler om fire unge kvinner som overlevde terroren på Utøya, og som har valgt å fortsette sitt sterke politiske engasjement. 22. juli omtales i lærerplanene, og derfor skal elever i grunnskolen lære om terrorangrepet. Det tverrfaglige temaet demokrati og medborgerskap skal gi skolelevene sammenhengen mellom demokrati og sentrale menneskerettigheter som ytringsfrihet, stemmerett og organisasjonsfrihet. Menneskerettigheter, stemmerett og organisasjonsfrihet er demokratiske verdier som terroristen angrep. Som en del av 10 årsmarkeringen av 22. juli tenker jeg «Generasjon Utøya» vil være en god læringsressurs.

Ilustrasjonsbilde: Photo by Pavel Danilyuk on Pexels.com

«Siden filmen ikke er utgitt ennå, har ikke kommunedirektøren hatt mulighet til å gjøre en egen vurdering av filmen med tanke på hvordan den vil fungere i undervisningssammenheng.

Basert på tilgjengelig informasjon kan kommunedirektøren likevel anbefale skolene å benytte denne filmen i undervisningssammenheng,» svarte ordfører Rita Ottervik på mitt spørsmål. 

Min oppfordring er at alle ungdomsskoler planlegger en 10-årsmarkering av terroren og drar på kino med elevene for å lære om terrorangrepet.

 

  • LEON BAFONDOKO Bystyrepolitiker (Ap)

Debattinnlegget ble publisert på adresseavisen fredag 30.April.2021

Link

Skjermbilde av adresseavisen 30.April.2021

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s