Barn i barnehager og skoler må være mer aktive

Onsdag kveld vedtok bystyret kommunens handlingsplan for fysisk aktivitet i barnehage og skole. Handlingsplan for fysisk aktivitet i barnehage og skole skal bidra til å tilrettelegge for fysisk aktivitet som inkluderer, gir mestringsfølelse og god helse i barnehage og skole. Aktivitetsglede for barn og unge er en glede som alle yrkesgrupper i barnehagen og i skolen kan dele, skape og engasjere barn til å være i fysisk aktivitet.

I en tid med teknologi, mye skjermbruk og stillesittende aktiviteter blant barn, vil det være ekstra viktig at tiden barn og skoleelever bruker i barnehage og skole skal være en tid som er fylt med variert fysisk aktivitet. Arbeiderpartiet ønsker at barn og unge skal være mer aktive enn det de er i dag. Muligheten til fysisk aktivitet i barnehage og skole skal ikke være dyrt. Aktivitetsglede er noe som barnehage- og skolefellesskapet kan oppleve ut i nærområdet og innendørs.

Opplæring gjennom fysisk aktivitet skal derfor gis plass både i teoretiske fag, praktiske fag, friminutt og frilek. Arbeiderpartiet ønsker økt satsing på fysisk aktivitet i barnehage og skole. Dette fordi fysisk aktivitet skal være er en god strategi for mer læring og et sterkere fellesskap i barnehage og i skole. Visjonen i handlingsplanen er «aktive barn og unge for sterke fellesskap og god helse.»

Det synes jeg er en god og tydelig visjon som vil gi bedre folkehelse.

Debattarikkelen var publisert digitalt på Adresseavisen søndag 4.oktober.2020

Link

Skjermbilde av Adresseavisen
Faksimile av Adresseavisen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s